Buurtpreventie 5

Juli 2016

Beste bewoner van buurtpreventiewijk Het Pleintje,

Graag brengen wij u op de hoogte van de laatste activiteiten van buurtpreventie.

Opschoonactie
De opschoonactie van zwerfafval in onze buurt van 19 maart jl. door buurtpreventie en de buurtvereniging was een groot succes. We hebben in 2 uur tijd maar liefst 25 volle zakken afval opgeraapt. Gelukkig deden er ook heel veel kinderen mee, waardoor het een gezellige middag is geworden. Na afloop van de actie bleek dat wij bij de loting onder de deelnemende groepen de prijs van de gemeente voor de Opschoondag hadden gewonnen. Dat was een cheque voor een buurtbarbecue van € 500,00. Nogmaals dank aan iedereen die heeft meegeholpen en hopelijk doen er volgend jaar nog meer buurtbewoners mee.

Hondenpoep
Omdat wij een aantal maanden geleden veel klachten kregen over hondenpoep in de grasbermen aan de Bleijenhoek en de Leemskuilen, hebben wij bordjes geplaatst op diverse plaatsen in deze straten. Dit had direct resultaat, want de overlast was daarna zo goed als verdwenen. Wij danken vooral alle hondenbezitters die naar onze boodschap hebben geluisterd.

Afval in de juiste bak
Bij de speeltuin aan Het Laar staan een paar bankjes met daarnaast een afvalbak. Het gebeurt regelmatig dat bewoners hierin huishoudelijk afval doen en hondenbezitters doen hier wel eens zakjes hondenpoep in. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. De afvalbakken gaan daardoor stinken en dat is allerminst prettig voor de mensen die even gaan zitten rusten op de bankjes, zoals ouders die met hun kinderen gebruik maken van de speeltuin. Hondenpoepzakjes horen in de speciale hondenpoepbakken die er ook in deze buurt staan. Huishoudelijk afval moet thuis in de kliko.

Whatsappgroep
Overal in Nederland verenigen buurtbewoners zich in Whatsappgroepen om belangrijke berichten over veiligheid met de buurt te delen. Er zijn inmiddels al duizenden van zulke digitale buurtwachten. Ook binnen onze gemeente starten buurten hiermee. Wij hebben besloten om ook een groep op te starten. In de bijgevoegde brief leest u hierover meer en ook hoe u zich kunt aanmelden. Wij hopen op een grote deelname.

Uw hulp
Wij blijven ons inzetten voor een veilige en leefbare omgeving. Maar wij kunnen ons werk zonder u niet goed doen. Daarom vragen wij u om ook een oogje in het zeil te houden om zo onze buurt veilig en leefbaar te houden. Hebt u vragen of wilt u ons iets melden, neem dan gerust contact op met een van onze contactpersonen.

Team buurtpreventie Het Pleintje.

Reacties zijn gesloten.